Budite zdravi i odmoreni...

Mi ćemo Vam pomoći
DA TO I OSTVARITE!

 
 
     
   
 
 
     
 

ALERGIJE

Olakšajte svojoj djeci to vrijeme otežanog disanja, pomanjkanja koncentracije, radi problema rinitisa, škakljanja u nosu i grlu, žarenja očiju, nekontroliranog kašlja i “neobjašnjivog” umora. Osigurajte djeci i sebi miran san. Ulaganje u povećanje imuniteta je pametno dugoročno ulaganje u zdravlje naše djece.

Bune li se liječnici i nutricionisti koji su odgovorni za našu dobrobit protiv načina na koji se naša djeca hrane ? Da, hrane. A što je s disanjem i lijekovima koji su daleko od “bezazlenih”, a za posljedicu dugotrajnog uzimanja imaju taloženje na kostima mališana pa do tko zna koje odrasle i starosne dobi?

Nije li savršeno jasno da je zaštita djece od socijalnih i ekonomskih sila prehrambene i farmaceutske industrije koja često daje prednost profitu, ipak samo i isključivo u rukama nas roditelja ? Mi, roditelji moramo preuzeti kontrolu i oduprijeti se takvom načinu razmišljanja zbog prava naših mališana da budu zdravi. I zato, kad dođu dani alergija i vrijeme njihovih tegoba, ne bježite s djecom u zatvoreni prostor, nego izađite hrabro u prirodu u svakodnevni život i obaveze.

Postoji više načina koji jačaju obrambenu moć organizma.

Na 1. mjesto hrabro stavljamo DISANJE, pravilan način disanja koje je duboko, smireno, trbušno i cjelovito, te mu se klanjamo.

Posjetite nas i saznajte što više o blagodatima soli i kako to u Naturi Sol uspijevamo kombinirati haloterapiju s yogom, kromoterapijom, aromaterapijom i sve to kako bi respiratorni sustav aktivirali u punoj mjeri. Povremeno se u prostoru održavaju i tematska predavanja, tako da Natura Sol svakodnevno stječe sve više malih i velikih klijenata - prijatelja.

Solna terapija tzv. haloterapija daje izvanredne rezultate kod djece i odraslih, onih s kroničnom dijagnozom koji moraju uzimati pripisane lijekove liječnika specijalista i mnogih koji to ne moraju, ali mogu preventivno učiniti zaista mnogo i izgraditi vlastiti imunitet do te mjere da trajno zaborave lijekove i život udišu punim plućima.

U Naturi Sol, Medvedgradska 49, nudimo vam prirodno zdravlje udisanjem mikročestica kamene soli putem tzv. haloterapije pomoću medicinskih aparata. Pametnim odabirom terapije zasnovane na prirodnom liječenju, svojoj djeci prenosite poruku o zdravim navikama u fazi odrastanja i važnosti jačanja otpornosti organizma.

Dječja terapija traje 20 minuta i odvija se u veoma ugodnom ambijentu za djecu i odrasle. Radno vrijeme od 09.00 – 13.00, 17.00 – 21.00 i subotom od 09.00 – 14.00 omogućava da prilagodite svoje i djetetove obaveze.

Za narudžbe nas možete kontaktirati na mobitel 091 4552 838

Veselimo se vašem dolasku, a povedite i prijatelje sa sličnim tegobama....   


LIJESKA – LJEŠNJAK

Obična lijeska (Corylus avellana) je vrsta lijeske koja raste na područjima Europe i Azije. Obično je to grmolika biljka koja doseže 3-8 m visine, ali može narasti do čak 15 m. Biljka je listopadna, a njeni su listovi zaobljeni, dugi 6-12 cm i prekriveni malim dlačicama sa svake strane.


AMBROZIJA

Polen ambrozije (lat. Ambrosia artemisifolia ) je jedan od najjačih poznatih alergenata. Sluznica organa za disanje je kontaktno mjesto gdje polen kod osjetljivih bolesnika pokrene alergijsku reakciju. Kao manifestacija alergije javlja se crvenilo očiju, suzenje, začepljenje nosa, svrab u nosu, kihanje, kašalj, otežano disanje, astma i promjene na koži i probavi. Prag koji izaziva alergijske reakcije je vrlo nizak, manje od 20 polenovih zrna po kubnom metru zraka. Danas se smatra da je oko 10% stanovništva alergično na polen ambrozije. Zakonski mjerama u mnogim državama, nastoji se suzbiti njena pojava, prevenstveno fizičkim postupcima košnje i čupanja biljke što je obaveza stanovništva. Pošto nema prirodnih predatora njen polen postaje dominantan alergen u razvijenim zemljama i kod nas. Suvremeni je način života prepun stresora, psihičke i kemijske prirode koji je doveo do tolikog narušavanja prirodnog imuniteta tako da je lijek potrebno tražiti u prirodi. Rasprostranjenosti ambrozije pogoduje krčenje šuma kao prirodnih barijera, odnosno zasnivanje velikih oranica za visokoprinosne usjeve u monokulturi, što izaziva njeno bujanje.
Interesantno je da su mnogi naučnici, liječnici i botaničari otkrili razvnovrsna ljekovita svojstva te biljke koja nikako ne spada u otrovne biljke, no mi smo joj posvetili više pažnje jer spada u alergente koji prilično dugi period sputavalju alergičare u svakodenom životu.


CVIJET – LJEŠNJAK

Cvijet se stvara vrlo rano u proljeće, prije lišća. Svaki cvijet može biti muški ili ženski. Muški je cvijet žut i dugačak 5-12 cm, a ženski vrlo mali, velikim dijelom skriven u pupoljku, samo s kratkim svijetlo-crvenim laticama (1-3 mm) koje izlaze van. Plod je orašasto voće koje sazrijeva u malim grozdovima, oko 1-5 komada u svakom. Svaki od njih se nalazi u svojoj "ljusci" sličnoj smotanom listu. Ona pokriva tri četvrtine ploda. Plod je sa svih strana zaobljen, 15-25 mm dugačak i 12-20 mm širok, žuto-smeđe boje s malo blijeđim urezom na sredini. Kada sazrije, plod ispada iz ljuske, a to je oko 7-8 mjeseci poslije oprašivanja. Taj se orašasti plod često koristi u prehrani i proizvodnji različitih kolača i slatkiša.


BREZA

Obična breza (lat. Betula pendula) je bjelogorično drvo iz porodice Betulaceae. Naraste do 20 m, a u debljinu do 60 cm. Deblo je vitko, a kora bijela i glatka. Na starijim stablima, kora ima tamne pukotine. Izbojci su vitki, dugački, bradavičasto-žljezdasti i vise. Lišće je trokutasto ili rombično, 3-7 cm dugo, dvostruko napiljeno, odozgo bradvičasto. Muške se rese pojavljuju u jesen, a ženske za listanja. Pokrovni su listovi ženskih cvjetova trolapi, kasnije okožnate, a otpadaju s plodne rese s plodovima. Plod je sićušni spljošteni oraščić s 2 postrana krilca, koja su šira od ploda. U 1 kilogramu ima milijun i pola plodova, čija klijavost iznosi 20%.

U slanim sobama u centru grada - Medvedgradska 49 smo vam na usluzi:

  • ponedjeljak, utorak i srijeda: 16:00 – 21:00 uz narudžbu

  • četvrtak, petak i subota: 09:00 – 14:00 uz narudžbu

Kontakt: 091 4552 838

U centru Zagreba, 15 minuta lagane šetnje od Trga Bana Jelačića, a samo 5 minuta od Kaptol centra s jedne strane i isto toliko od Gupčeve zvijezde.

PROČITAJTE:
AMBROZIJA

Pročitajte o alergijama...

Olakšajte svojoj djeci to vrijeme otežanog disanja, pomanjkanja koncentracije, radi problema rinitisa, škakljanja u nosu i grlu, žarenja očiju... (saznajte više...)

 

ON LINE KONTAKT

Kontaktirajte nas ako se želite predbilježiti za solnu terapiju, ako imate pitanja i ostavite nam Vaše utiske!

DIŠI ZDRAVO - Prijavi se na dodatne programe i radionice

Ime i prezime / Tvrtka:
E-mail:
Naslov upita:
Poruka:


 
     
 

GDJE SMO?


Prikaz veće karte

NATURA SOL - Slane sobe
Medvedgradska ulica 49
10000 Zagreb

Tel/Fax: +385 1 4666 691
gsm: +385 91 4552 838
E-mail: info@slane-sobe.hr

GDPR INFORMACIJE

 
Smile