Budite zdravi i odmoreni...

Mi ćemo Vam pomoći
DA TO I OSTVARITE!

 
 
     
   
 
 
     
 

EDUKACIJA

IMUNITET


PRONAĐENA JE POVEZANOST IZMEĐU UPORABE ANTIBIOTIKA I PORASTA ASTME I ALERGIJE

Nesklad prirodne ravnoteže crijevne flore koju uzrokuju antbiotici prepreka je inunitetu da razlikuje bezopasne tvari od onih opasnih koje su zaista opasne za nas. Prof. Interne Medicina Mikrobiologije i Imunologije na fakultetu Michigan, Gary Huffnagle kaže : „Naša crijevna flora je desna ruka našeg imuniteta „.Istraživačka ekipa sa njime na čelu, punudila je prvi eksperimentalni dokaz da poremećaj crijevne flore može izazvati alergijske reakcije i astmu.

U zadnjih 20 godina astma je u svijetu porasla za 160 posto. Trenutno u Americi od astme boluje 25 posto djece, u Engleskoj 30 posto, u Hrvatskoj 10 posto, a ta brojka stalno raste.
Teško je utvrditi točan uzrok porasta astme i alergije, pa tako stručnjaci tvrde da su to: zagađeni okoliš, nezdrava hrana, promjena higijenskih navika, ali neki već odavno u uzroke ubrajaju – antibiotike.

Povezanost astme i antibiotika je očigledna jer se utvrdilo da je s porastom korištenja antibiotika, porastao i broj oboljelih od astme i alergije. U državama gdje nije prošireno korištenje antibiotika, atma i alergije su rijetka pojava.

Nova istraživanja u Berlinu su potvrdila upravo proporcionalnost astme i alergije u zemljama zapadnog svijeta sa porastom korištenja antibiotika.

Prof. Huffnagle pretpostavlja da dobre bakterije utječu na to, kako naš organizam reagira na alergene.

Ovakva otkrića još više učvršćuju poruku mnogih liječnika da se antibiotici smiju koristiti samo kada je to apsolutno neophodno. Nakon terapije antibiotika pacijenti bi trebali obavezno uzimati probiotike, koji sadrže dobre bakterije da bi obnovili crijevnu floru. Konzumiranje svježeg sirovog voća, povrća i fermentirane hrane također pomaže obnavljanju crijevne flore.

Završetkom terapije antibioticima , ne možemo biti bez brige, već naprotiv, moramo se pobrinuti da se oporavimo od antibiotika.

Dok liječnici konvencionalne medicine dolaze do zaključka, da se antibiotici trebaju koristiti što manje, alternativni liječnici poručuju: koristite prirodne antibiotike!

Prirodni antibiotici su isto tako učinkoviti, kao i klasični, ali ono najbitnije je da NE škode organizmu.

Prirodni antibiotici su : češnjak, ekstrakt sjemenke grejpa,ehinaceja, propolis , ulje origana, vitamin C, ekstrakt lista masline Oni su zaštita od mogućih infekcija ako ste već bolesni.

Ovdje je interesantno spomenuti Koloidno srebro odnosno koloidnu srebrnu vodu koja je prirodan, neotrovan antibiotik, efikasan u uništavanju više od 650 uzročnika bolesti, uključujući viruse, bakterije i gljivice i prije izuma penicilina bio je jedni lijek za mnoge bolesti. Znanstveno je dokazana moć ionsko-koloidne srebrne vode kao antibiotske supstance i učinkovitg srebra protiv infekcija.

Sodium klorid suhog slanog aerosola kojeg nalazimo u slanim spiljama i u mikroklimi slanih soba, gdje udišemo mikročestice kamene soli : čisti, obnavlja stanice zahvaljujući mnogobrojnim mineralima i mikroelementima pa je zato znanstveno okarakteriziran bakteriostatskim, anti-dermatoznim i protu-upalnim.


ŠTO ZNAČI HALOTERAPIJA ZA DJECU?

HALOTERAPIJA / HIGIJENA ZA PLUĆA I GORNJE DIŠNE PUTEVE KOD DJECE

Svaka majka zna da su djeca suspektna na respiratone infekcije i zbog toga je prirodno da svaka majka pokušava zaštititi svoje dijete od mikroba i virusa. Mi nudimo prirodnu soluciju koja se temelji na dugogodišnjoj praksi i kliničkom istraživanju. Naše opcije su osmišljene tako da ojačaju i prirodno zaštite imunobiološke kvalitete u dječjem respiratornom sustav bez nuspojava.

Naša opcija u slanim sobama Natura Sol, Medvedgradska 49 u Zagrebu ima za cilj: očistiti, poboljšati i održati zdravim dječji respiratorni sustav pomoću suhog aerosola. Suhi aerosol pronalazi put kako da lokalno pojača dječji imunitet i biocenozni respiratorni sustav, čisteći protu-upalno.

Pedijatrijska i pulmološka istraživanja su pokazala da nakon 10-12 dana haloterapije i to 1-2 puta godišnje, dužina bolesti kod predškolske i školske djece se smanjuje 1,5 puta.

Haloterapija ne samo da reducira samo stupanj oboljenja kod akutne faze respiratorne bolesti 2 puta, već reducira komplikacije od mogućih dalekosežnih infekcija. Osim toga, Haloterapija ne smanjuje samo broj akutnih oboljenja nego i ne dozvoljava daljnje pogoršavanje kroničnih bolesti kod predškolske i školske dobi djece.

Djeca borave u slanim sobama 20-tak minuta, opušteno dišući prema dobivenim uputama.

Preporuča se prije i nakon Haloterapije popiti tekućine radi boljeg izlučivanja nakupljenog sekreta . Pod utjecajem terapije se sluznica ne suši već naprotiv obogaćuje i lakše oslobađa putem otvorenih kanala gornjih dišnih puteva, nestaje blokada sinusa popraćena čestom glavoboljom koja djeci ometa koncentraciju u igri, školi i sportskim aktivnostima.

Prva terapija u paketu koju održavamo subotom je besplatna i tada se dogovara dinamika narednih terapija.

Slane sobe su prostrane, a radno vrijemeje prilagodljivo obavezama djece i odraslih.

Istaknuli bismo profesionalnu opremu sa cetifikatom koju koristimo u radu po ugledu na inozemne zdravstvene ustanove i pod koji nije prekriven solju, pa prostor udovoljava ekološkim i higijeniskim uvjetima.

Higijena i njega zdravlja kod djece i tinejđera putem provođenja Haloterapije ima pozitivne indicije na psiho-emocionalni razvoj i stabilnost.

Rezultati psihološkog testiranja su pokazali da nakon haloterapije broj djece kojoj je utvrđen visoki stupanj stresa, nakon terapije se stres smanjio 1,4 puta u usporedbi sa promatranom skupinom djece koja nije provela tretman Haloterapije.

Budući da su problemi alergije i česta akutna ili kronična oboljenja dišnih puteva velikim dijelom genetske prirode, osmislili smo i program za roditelje i poslovno aktivne klijente.

Za odrasle koji dijele iste probleme sa dišnim putevima ili žele jednostavno ojačati imunitet nudimo dodatnu mogućnost : 2u1 program PilatesYoga + Haloterapija u slanim sobama NATURA SOL.


SLANE SOBE ZA VAS


www.pixsell.hr

Predavanje "Alergije – respiratorne bolesti - Haloterapija u slanim sobama" održano 9. rujna napunilo je svojim programom Natura Sol, slane sobe u Medvedgradskoj 49. Nakon pozdravnog govora i upoznavanja, prisutni su dobili korisne i pregledne informacije od strane dr.sc. Barbare Stjepanović i dr.med. Grete Gunek Mačukat. Dr. Stjepanović osvrnula se na alergije u prirodi i u gradu te tegobe koje alergije uzrokuju čovjeku. O alergijama, astmi i ostalim bolestima dišnog sustava te o učincima haloterapije u slanim sobama govorila je dr. Grunek. Uslijedila je interaktivna komunikacija s posjetiteljima, vlasnicom i liječnicama te kratko predavanje o važnosti disanja zajedno s vježbama disanja koje je vodila Ivana Balić.

U dobrom raspoloženju posjetitelji su otišli na tretman u slane sobe nakon čega su se vidno odmorniji, opušteniji i s većom lakoćom disanja družili uz okrijepu i razmjenjivali svoja iskustva nakon terapije Također, predstavljeni su i poklon bonovi – sa posebnim pogodnostima, koje je Natura Sol pripremila za klijente.

Ovo interaktivno predavanje tek je jedno u nizu koje će se održavati u slanim sobama Natura Sol , Medvedgradska 49, u centru Zagreba.

Svi zainteresirani mogu uputiti svoje podatke na info@slane-sobe.hr kako bismo vas ubuduće mogli pravovremeno pozvati na predavanja te obavještavati o novostima u Natura Sol - slanim sobama. Svoje podatke i prijave nam možete poslati i putem ON-LINE KONTAKTA u desnom stupcu stranice.

PROČITAJTE:
AMBROZIJA

Pročitajte o alergijama...

Olakšajte svojoj djeci to vrijeme otežanog disanja, pomanjkanja koncentracije, radi problema rinitisa, škakljanja u nosu i grlu, žarenja očiju... (saznajte više...)

 

ON LINE KONTAKT

Kontaktirajte nas ako se želite predbilježiti za solnu terapiju, ako imate pitanja i ostavite nam Vaše utiske!

DIŠI ZDRAVO - Prijavi se na dodatne programe i radionice

Ime i prezime / Tvrtka:
E-mail:
Naslov upita:
Poruka:


 
     
 

GDJE SMO?


Prikaz veće karte

NATURA SOL - Slane sobe
Medvedgradska ulica 49
10000 Zagreb

Tel/Fax: +385 1 4666 691
gsm: +385 91 4552 838
E-mail: info@slane-sobe.hr

GDPR INFORMACIJE

 
Smile